Bireysel terapi, danışan ve terapistin beraber yürüttükleri seans çalışmalarıdır. Bu yöntem, danışan ve terapistin birlikte, problemlerin çözümüne ulaşabilmelerin için tercih edilen en temel yöntemlerden biridir. Gündelik hayatta da kolayca karşılaşabileceğimiz bir takım olumsuz ruh halleri yaşam kalitemizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu gibi sorunlar da bireysel terapi desteği ile çözüme ulaştırılabilir. Bireysel terapide çalışılan sorunlara örnek olarak; depresyon, kaygılar ve korkular, kendine güven, geçmiş olumsuz yaşantılar, mutsuzluk, uykusuzluk, performans kaygısı, insan ilişkilerinde problem yaşama gibi konular gösterilebilir. Bu sürecin uzunluğu danışanın yaşadığı sıkıntılar ve ihtiyacına göre belirlenir.
Çift terapisi, evli olan ya da olmayan çiftlerin karşılaştıkları sorunları ele alıp çözüme ulaşmayı hedefleyen bir terapi modelidir. Bu terapide, çiftler arasında terapist tarafından yönlendirilen konuşmalara yer verilir. Genel olarak çiftler birlikte seanslara katılırlarken bazen tek bir kişiye de ilişkisi baz alınarak çift ve evlilik terapisi uygulanabilir. Bu terapide, çiftlerin birbirlerini daha iyi anlaması ve karşılaştıkları problemleri çözümleyerek ilişkilerine yardımcı olmak hedeflenir. Bu terapi yaklaşımında çiftlerin, uzman terapistin yönlendirmesi altında birbirlerine ve ilişkilerine karşı açık olmaları amaçlanır. Bu sayede ortaya çıkan anlaşmazlıklar ve ilişkiye yönelen negatif düşünceler çözüme ulaşır. Amaç, çiftlerin iletişim kanallarını açarak birbirlerini doğru anlamalarına yardımcı olmaktır.
Aile terapisi, aileyi oluşturan bireylerin arasında yaşanabilecek sorunların, ailenin tümü göz önüne alınarak, aile sistemi içinde çözümlenmesidir. Bu terapi modelinde aile sisteminin işleyiş biçimine ve aile üyelerinin birbirleriyle ilişki ve iletişimlerini ele alır. Bu terapi yöntemi bazen tüm aile, bazen aile üyelerinin bir kısmı ile, bazen de yalnız bir kişiyle yapılır. Bu terapilerde temel amaç bireylerin birbirlerini ve aile ilişkilerini anlamalarına yardımcı olmaktır.
Aile üyeleri arasındaki ilişkiler her zaman dengeli ve uyumlu bir şekilde gelişmeyebilir. Terapi, aile içinde her bireyin farklı yanlarını kabul edip beraber yaşamanın dengesini sağlamaya odaklanır. Bu nedenle uzman terapist, belirli durumlarda, ailenin far etmediği sorunlara dikkat çekebilir ve bunlar üzerinde ailenin çalışmasını sağlayabilir.
İnsanlar akademik, sosyal veya mesleki yaşamlarında zaman zaman performans sergileme durumundadır. Bu durum hayatımızın hemen her alanında karşımıza çıkabilir. Sporcular için bu durum maçlarda, tiyatrocular için sahnede, öğrenciler için sınav zamanında baş gösterebilir. Çalışma hayatında insanlar yaptıkları hemen her görevde performans gösterirler; bu bir iş görüşmesi, yoğun bir ofisi yönetmek şeklinde olabilir. Bu performans kişiden kişiye, durumdan duruma değişmekle birlikte hemen herkeste bir miktar stres ve kaygı yaratmaktadır. Ancak bu stres ve kaygı aşırı olduğu zaman performansını olumsuz yönde etkileyecek, hatta fizyolojik ve psikolojik sağlığı bozacak noktalara varabilir. Bude Psikoterapi Merkezi’nin uzman ekibi de, danışanların performanslarını en iyi şekilde sergilemelerine, öz güvenlerini ve kişisel gelişimlerini arttırmalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlarlar.
Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi
Stratejik Terapi Eğitimi
EMDR Süpervizyonu
Travma Süpervizyonu
Yüksek Lisans ve Doktora Tez Danışmanlığı
